• September 24, 2023

Ungdomars favorittrender i Sverige 2023

Trendiga ungdomar i Sverige 2023 har definitivt sina favorittrender. Här är några av de mest populära just nu!

  1. Sustainable fashion

Att shoppa second hand och vintage har aldrig varit trendigare. Med en ökad medvetenhet om hållbarhet och klimatförändringar är det många unga som väljer att handla kläder på loppmarknader och vintagebutiker istället för att köpa nyproducerade kläder.

  1. Digital detox

Även om teknik är en stor del av våra liv, är det också viktigt att koppla av från skärmen ibland. Många ungdomar väljer att ta en paus från sociala medier och teknik för att istället fokusera på att leva i nuet och umgås med vänner och familj.

  1. Vegansk kost

Allt fler ungdomar väljer att gå över till en vegansk kosthållning, av både etiska och hälsoskäl. Att äta veganskt har blivit en stor trend de senaste åren, och det finns många restauranger och matställen som erbjuder veganska alternativ.

  1. Yoga och meditation

Många ungdomar inser vikten av att ta hand om både sin fysiska och mentala hälsa. Yoga och meditation är två aktiviteter som har blivit allt mer populära, och många väljer att praktisera dem regelbundet för att minska stress och öka sin inre frid.

  1. E-sport

E-sport har blivit en stor trend bland ungdomar i Sverige. Att spela dataspel på hög nivå har blivit en erkänd sport, och det finns professionella E-sport-lag som tävlar på internationell nivå.

Om du också vill följa de senaste trenderna i Sverige 2023, rekommenderar vi att du kollar in några av de trendigaste restaurangerna och butikerna som finns i Stockholm. För hållbart mode och second hand-kläder är Beyond Retro och Myrorna några av de populäraste butikerna. För vegansk mat rekommenderar vi Hermans i Södermalm, som erbjuder en buffé med 100% veganska rätter. För yoga och meditation kan du kolla in Yogayama i Östermalm, som har ett brett utbud av klasser för alla nivåer. Och för E-sport kan du besöka Inferno Online, en E-sport-arena med flera platser runt om i Stockholm där du kan spela och titta på professionella E-sport-matcher.