• March 1, 2024

Stockholms bästa streetfood – våra favoriter i stadskärnan

Utforska Stockholms hetaste streetfood-ställen och hitta din nya favoritmat

Stockholm är en stad som erbjuder många kulinariska upplevelser, och streetfood är inget undantag. Oavsett om du är ute efter en snabb lunch, en god middag eller en läcker mellanmål, finns det många alternativ att välja mellan i stadskärnan.

Här är våra toppval för Stockholms bästa streetfood:

Korvkiosk – Kungsträdgården Korvkiosk är en Stockholms institution och har funnits sedan 1932. Deras korvar är legendariska och deras stånd i Kungsträdgården är ett måste för alla som besöker Stockholm. Här hittar du klassiska korvar som “Rostbrödsrulle”, “Tunnbrödsrulle” och “Korv med bröd”. Korvkiosk är öppet året runt och är en perfekt plats för en snabb lunch eller mellanmål.

K25 – Kungsgatan 25 K25 är ett streetfood-komplex på Kungsgatan 25 som erbjuder ett brett utbud av mat från olika kulturer och kök. Här hittar du allt från sushi och vietnamesisk pho till hamburgare och kebab. K25 har också en bar där du kan njuta av en öl eller ett glas vin till din mat. Priserna är överkomliga och atmosfären är avslappnad och trivsam.

Chutney – Kungsgatan 37 Chutney är en indisk streetfood-restaurang på Kungsgatan 37 som erbjuder autentiska och smakrika rätter till överkomliga priser. Här hittar du allt från klassiska curryrätter och naan-bröd till indiska gatuköttfavoriter som kebab och tikka masala. Restaurangen är liten och trivsam med enkel inredning och avslappnad atmosfär.

Banh Mi King – Tegnérgatan 29 Banh Mi King är en vietnamesisk food truck som serverar utsökt vietnamesisk mat på Tegnérgatan 29. Deras specialitet är banh mi, en läcker vietnamesisk baguette fylld med olika kött, grönsaker och såser. Banh Mi King erbjuder också andra vietnamesiska favoriter som pho-soppa och vårrullar. Priserna är överkomliga och maten är väl tillagad och smakrik.

Bun Bun – Fleminggatan 7 Bun Bun är en food truck som erbjuder läcker vietnamesisk mat på Fleminggatan 7. Här hittar du en mängd olika rätter som är inspirerade av det vietnamesiska köket, inklusive pho-soppa, vårrullar och banh mi-sandwichar. Maten är välsmakande och prisvärd, och personalen är vänlig och kunnig om det vietnamesiska köket.

Food trucks och matvagnar har blivit alltmer populära i Stockholm, och det finns många andra gatukök som förtjänar att upptäckas runt om i staden. Här är några tips för att navigera bland stadens streetfood-scen:

 • Utforska olika områden: Det finns många olika områden i Stockholm där du kan hitta streetfood-stånd, inklusive Norrmalm, Södermalm och Vasastan. Utforska olika områden för att hitta dina favoritställen.
 • Var beredd på kö: Populära streetfood-stånd kan ha långa köer, särskilt under lunch- och middagstid. Var beredd på att vänta en stund, eller besök ståndet vid en annan tidpunkt på dagen.
 • Följ streetfood-stånden på sociala medier: Många streetfood-stånd uppdaterar regelbundet sina sociala medier-konton med information om sina menyval, öppettider och plats. Följ dina favoritställen på sociala medier för att hålla dig uppdaterad.
 • Prova nya saker:Burgers & Babes – Hornsgatan 66 Burgers & Babes är en food truck som serverar saftiga hamburgare och smaskiga milkshakes på Hornsgatan 66. Deras hamburgare är tillagade med högkvalitativa ingredienser och finns i olika smaker, från klassisk cheeseburger till vegetarisk quinoaburgare. Milkshakes finns i olika smaker och är en perfekt avslutning på din måltid.

  The Good Gringo – Mariatorget The Good Gringo är en mexikansk food truck som serverar autentiska tacos och andra mexikanska specialiteter vid Mariatorget. Deras tacos är fyllda med olika sorters kött, grönsaker och såser och är en explosion av smaker. The Good Gringo har också en bar där du kan njuta av en margarita eller en öl tillsammans med din mat.

  Genom att utforska Stockholms streetfood-scen kan du hitta nya och spännande maträtter som du kanske inte annars skulle ha provat. När du besöker en food truck eller en matvagn, tänk på att det kan vara trångt och att du kanske måste vänta en stund på din mat. Men det är en del av charmen med att äta streetfood – du får uppleva autentisk mat och atmosfär på en avslappnad och informell plats.

  När du besöker en streetfood-stånd, tänk också på att ha kontanter till hands eftersom många stånd inte accepterar kortbetalningar. Du kan också kontrollera öppettiderna innan du beger dig iväg eftersom vissa stånd har begränsade öppettider.

  Sammanfattningsvis finns det många spännande streetfood-ställen att utforska i Stockholms stadskärna. Från klassiska korvar på Korvkiosk till autentisk indisk mat på Chutney, finns det något för alla smaker och preferenser. Genom att prova olika maträtter och ställen kan du hitta din nya favoritmat och upptäcka nya delar av staden.