• March 1, 2024

Populära kaféer i Stockholm: Här är de bästa platserna att ta en kopp kaffe

Stockholm är känt för sin kaffekultur och har ett stort utbud av kaféer som erbjuder allt från traditionell bryggkaffe till latte art. Här är några av de populäraste kaféerna i staden som du inte vill missa.

  1. Drop Coffee – Beläget i Södermalm, är Drop Coffee en av Stockholms mest populära kaffebryggerier. De serverar specialkaffe från olika delar av världen och rostar sina egna bönor för att säkerställa högsta kvalitet. Dessutom har de ett utmärkt utbud av bakverk och bakverk för att para ihop med ditt kaffe.
  2. Kaffeverket – Detta mysiga kafé ligger i Vasastan och är känt för sin avslappnade atmosfär och utsökta kaffe. Kaffeverket är en av få kaféer i Stockholm som rostar sitt eget kaffe och deras kunniga personal kan hjälpa dig att välja mellan olika smaker och bönor.
  3. Snickarbacken 7 – Detta kafé ligger i hjärtat av Stockholm och är en populär plats för en avslappnad brunch eller fika. De serverar utsökt kaffe och bakverk, samt en omfattande frukost- och brunchmeny. Dessutom är atmosfären unik och väl värt ett besök.
  4. Cafe Pascal – Cafe Pascal ligger i Södermalm och är känt för sitt utsökta kaffe och läckra bakverk. Detta kafé har också en avslappnad atmosfär och en vänlig personal som kan hjälpa dig att välja mellan deras olika kaffesorter.
  5. Johan & Nyström – Med flera platser runt om i Stockholm, är Johan & Nyström en av stadens mest kända kaffebryggerier. De serverar specialkaffe från hela världen och erbjuder också en mängd olika bönor och bryggmetoder. Dessutom har de en butik där du kan köpa deras kaffe och tillbehör att ta med hem.

Oavsett om du är en lokal eller besökare, är dessa kaféer ett måste för alla kaffekonnässörer i Stockholm. Så ta en paus från din dag och upplev Stockholms kaffekultur på dess bästa platser.