• September 23, 2023

Fitness-trender 2023: Vilka träningsformer är på uppgång i Stockholm?

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste fitness-trenderna i Stockholm? Då har du kommit till rätt ställe! 2022 ser ut att bli ett spännande år för träningsentusiaster, med flera nya träningsformer och uppdaterade versioner av gamla klassiker som tar över scenen. Här är några av de hetaste fitness-trenderna att hålla koll på i år:

  1. Funktionell träning Funktionell träning har funnits ett tag men fortsätter att vara populärt i Sverige. Den här träningsformen fokuserar på att förbättra styrka och rörlighet genom att efterlikna vardagliga rörelser. I stället för traditionell styrketräning med maskiner används ofta kettlebells, medicinbollar och TRX-band.
  2. HIIT HIIT, eller högintensiv intervallträning, har varit en trend sedan några år tillbaka och fortsätter att vara populärt i Sverige. Träningen består av korta, intensiva träningspass som avlöses av korta pauser. HIIT kan göras med eller utan vikter och har visat sig vara effektiv för att bränna fett och öka konditionen.
  3. Yoga Yoga har funnits i århundraden men har ökat i popularitet i Sverige de senaste åren. Det finns olika typer av yoga, allt från lugn och avslappnande till intensiv och svettig. En av de stora fördelarna med yoga är att det kan hjälpa till att minska stress och ångest.
  4. Gruppträning Gruppträning fortsätter att vara populärt i Sverige och det finns något för alla smaker. Från dansbaserade träningsformer som Zumba och dansaerobics till högintensivt pass som bootcamp och spinning. Gruppträning är ett roligt sätt att träna samtidigt som du får stöd och motivation från andra deltagare.
  5. Virtuell träning Virtuell träning har blivit allt mer populärt under de senaste åren och trenden ser ut att fortsätta i Sverige 2022. Med virtuell träning kan du träna när som helst och var som helst med hjälp av en skärm och en träningsapp. Det finns också möjlighet att delta i virtuella gruppträningspass.

Rekommendationer på träningsanläggningar i Sverige:

  1. SATS SATS är en av Sveriges största träningskedjor med över 100 anläggningar runt om i landet. De erbjuder ett brett utbud av träningsformer, från yoga och pilates till gruppträning och funktionell träning.
  2. Friskis & Svettis Friskis & Svettis är en ideell förening med över 600 000 medlemmar

Om du letar efter något nytt och spännande att göra i Stockholm, kolla in “Escape Room” trenden. Escape rooms har blivit en populär aktivitet bland ungdomar i Sverige och runt om i världen.

Escape rooms är en fysisk aktivitet där en grupp människor låses in i ett rum och måste använda ledtrådar och pussel för att lösa gåtor och fly från rummet innan tiden går ut. Det är en rolig och spännande utmaning som kräver samarbete och kreativt tänkande.

I Stockholm finns det ett antal olika escape rooms att välja mellan, var och en med sin egen unika tema och svårighetsgrad. En av de mest populära är “Escape Stories”, som har flera olika rum med olika teman, inklusive en pirattema och en medeltida tema.

Andra populära escape rooms i Stockholm inkluderar “Questrooms” och “The Room”, som båda har högt betyg och positiva recensioner från tidigare besökare.

Escape rooms är inte bara en rolig aktivitet för vänner och familj, utan det är också en populär aktivitet för företagsutbildning och teambuilding. Många företag bokar escape rooms som en aktivitet för att förbättra kommunikation, samarbete och problemlösning i teamet.

För att hitta den bästa escape room i Stockholm kan du söka på nätet efter recensioner och betyg från tidigare besökare. Baserat på dessa rekommendationer kan du hitta en escape room som passar din grupp och dina intressen.

Så om du letar efter en rolig och utmanande aktivitet i Stockholm, överväg att prova en escape room. Det är ett perfekt sätt att spendera tid med vänner och familj eller att förbättra teamwork i ditt företag.